De ani buni suntem impresionați de cultura bogată a amerindienilor, captivați de caracterul neobișnuit, colorat și bogat al acestei culturi, caracterizată în special de traiul în armonie cu natura.
Ulterior, călătorind prin lume, am găsit în fiecare țară câte o cafenea micuță, care ne atrăgea prin ambianța sa deosebită. Aceste cafenele aveau ceva în comun, pe lângă aromele îmbietoare de cafea ne ademeneau atât căldura și bunăvoința vizitatorilor, care își savurau cafeaua și discutau fără grabă, cât și senzația de dragoste, liniște și libertate.

Toate aceste experiențe au servit drept factori decisivi în crearea conceptului coffee shop-urilor Tucano Coffee, axat pe design etno, atmosferă și cultura țărilor producătoare de cafea.

Tucano

Colorata pasăre Tucan a fost selectată în calitate de simbol și denumire, evidențiind accentele etno ale brandului Tucano Coffee.

Love.Peace.Coffee.

Sloganul coffee shop-urilor Tucano Coffee a fost inspirat din cultura rock’n’roll și hippie, care se distingea prin tendința oamenilor de a reveni la natură, dragoste, pacifism și libertatea gândirii.

Specialty Coffee

Pentru a contribui la dezvoltarea și popularizarea culturii cafelei proaspăt prăjite, de calitate, am ales exclusiv cafeaua Specialty Arabica 100%, cultivată din cele mai bune regiuni și plantații ale lumii.
Astfel, în 2010 a fost creată o echipă creativă care a demarat lucrările de deschidere a primului coffee shop Tucano Coffee la Chișinău. Fiind o piață de tranzit între vest și est, Republica Moldova a reprezentat un loc perfect pentru lansarea unui concept nou. A fost ales un loc cu energie bună și un „feng-shui special”. Astfel în noiembrie 2011 a fost deschis primul coffee shop Tucano Coffee.
 • Specialty Arabica

  Specialty Coffee e o cultură întreagă a creșterii, prelucrării, prăjirii și preparării boabelor de cafea.
  Fiind membri SCA (Speciality Coffee Association), preparăm cafeaua noastră exclusiv din boabe selecte 100% Specialty Arabica, cultivate de pe plantațiile Africii și Americii Latine localizate la altitudini mari, în condiții ecologice pure. Boabele noastre de cafea sunt colectate manual și prelucrate fără utilizarea substanțelor chimice.
 • Tucano Roastery

  Lucrăm doar cu boabe de cafea 100% Specialty Arabica proaspăt prăjite, pe care le prăjim în propriul Roasting Coffee și ne mândrim cu acest fapt pentru că putem asigura prospețimea cafelei.
  Boabele noastre de cafea sunt prăjite light și medium. Aplicăm prăjirea light (deschisă) pentru sortimentele mono-origine, destinate pentru prepararea cafelei acasă. Acest grad de prăjire permite descoperirea multitudinii de arome și gusturi ale boabelor de cafea. La nivel mediu prăjim blendul nostru de cafea pentru espresso - Tucano Espresso Mix.
 • Tucano Espresso Mix

  Tucano Espresso Mix reprezintă un blend din diverse sortimente de cafea creat de cei mai buni cunoscători în materie de cafea de la Tucano Coffee.
  Din acest mix preparăm un espresso deosebit de gustos, cu un buchet bogat de arome și gusturi. În baza lui preparăm o mare diversitate de băuturi de cafea, astfel ca oaspeții noștri să aibă posibilitatea să descopere gustul lor preferat.
 • Filtered Water

  Noi utilizăm doar apă filtrată, totalmente inofensivă pentru sănătate.
  Apa trece prin câteva etape de purificare, astfel încât toate substanțele nocive din apă, cum ar fi sarea și metalele grele, se sedimentează în filtru.

Filosofie și Valori

Tucano Coffee reprezintă o rețea internațională de coffee shop-uri, care promovează în lumea întreagă filosofia Love.Peace.Coffee.
Contactele noastre

Filosofie

Love

Se referă la dragostea și respectul pentru oaspeții noștri, discuțiile interesante, schimbul de experiență, prietenia și înțelegerea reciprocă.

Peace

E vorba despre ambianța caldă, plăcută, unică, care permite oricui să-și petreacă timpul citind o carte preferată, să lucreze cu spor de pe laptop sau să se vadă cu prietenii. Tucano Coffee este, în același timp, un spațiu creativ perfect pentru realizarea ideilor, locul unde se desfășoară multiple seminarii, ateliere, proiecții de film, expoziții și festivaluri de muzică.

Coffee

În inima Tucano Coffee trăiește dragostea pentru cafeaua de înaltă calitate, proaspăt prăjită și aromată, cât și pentru țările exotice, cultura și tradițiile acestor țări în care se cultivă cafeaua.

Valorile noastre

 • Wow

  Când zicem Wow, avem în vedere 2 aspecte: Creativitatea şi gândirea Out of the box, atunci când punem ceva la cale sau vrem să cucerim un nou oraş. Încercăm mereu să-i surprindem pe Oaspeţi, nu uităm nici de Echipă şi mereu ne gândim la Partenerii noştri. Depășim orice obstacol pentru a rămâne creativi şi inovativi. Tocmai de asta, evităm soluţiile banale şi previzibile. Pentru că vrem să motivăm şi să inspirăm oaspeţii noştri, oferindu-le mai mult decât cea mai bună cafea, oferindu-le o atmosferă Wow. Preferăm să facem mai puţine lucruri, dar să le facem Wow.
 • Open

  Să fii Open înseamnă să fii sincer, să câştigi încrederea celor din jur şi să fii transparent. Suntem convinşi că arătând lumii întregi cifrele noastre de afaceri nu demonstrează decât faptul că suntem transparenţi, dar şi curajoşi. Este o modalitate de a ne arăta loialitatea faţă de Parteneri şi Oaspeţi şi de a le câştiga încrederea.
 • Green

  Adorăm Natura. Pentru noi, e o sursă reală de energie şi inspiraţie. Adorăm aerul curat, drumeţiile, râurile, florile şi nu în ultimul rând munţii. Depunem efort să ocrotim Natura şi vrem să-i inspirăm şi pe Oaspeţi să facă la fel.
 • Team

  De-a lungul timpului, Familia a fost cea mai importantă valoare. Doar cei puternici şi uniţi se pot bucura de ea. Vrem să devenim o familie-model pentru fiecare dintre angajaţii Tucano Coffee.
  Aspiraţia noastră e să ne ajutăm unii pe alţii, atât în timpul muncii, cât şi în afara lui. Promovăm o atmosferă prietenoasă şi caldă bazată pe responsabilitate şi receptivitate. Avem încredere unii în alţii.
 • Simple

  Simplitatea e o valoare care ne permite să apreciem lucrurile mici dar frumoase care ne înconjoară. Pe de altă parte, să fii simplu înseamnă să ştii care sunt limitele tale şi să te fereşti de la riscul de a deveni pretenţios sau chiar snob.
  La fel, când e vorba de business, alegem să implementăm soluţiile simple.

Misiunea noastră

Vrem să creăm un nou model de coffee shop-uri – ca şi spaţii creative.
Deoarece pentru noi, ele înseamnă ceva mai mult decât un local în care se serveşte Specialty Coffee. Aceste spaţii creative inspiră şi influenţează frumos Echipa, Oaspeţii şi Partenerii noştri. Ei devin mai sinceri şi deschişi, mai uniţi şi creativi, mai simpli şi mai green.

Viziunea noastră

Vrem să deschidem, până la sfârşitul anului 2021, 300 de coffee shop-uri creative, cu cea mai tare atmosferă din lume!
A avea o atmosferă minunată înseamnă pentru noi obţinerea unui scor de 9.5 pe www.tucanorate.com.
De asemenea, depunem efort să obţinem titlul de cel mai bun café design al platformei www.restaurantandbardesignawards.com.

Contacte

Ruslan Cojocaru, CEO
Departamentul Global Marketing,
Alexandr Umarov, Regional Representative CSI
a.umarov@tucanocoffee.com | +7 953 375 15 70
Vitalii Cecan, Development Manager
v.cecan@tucanocoffee.com | + 373 68 983 791
Scrie-ne , dacă vrei să-ți împărtășești experiența cu noi, să ne adresezi o întrebare sau să vii cu o propunere de parteneriat.


Am citit si sunt de acord cu politica de confidentialitate.